luni, 25 octombrie 2010

luni

blogul ăsta a devenit un carusel. un blender de cuvinte. toate băgate la grămadă, ameţite pe zile, luni marţi miercuri....etc.etc., învârtite în fel şi chip până ce iese o zamă de şălate cam dietetică. nu vă aşteptaţi să găsiţi în ea nimic consistent, nimic nutritiv, nimic deosebit de gustos. nu, e doar un zăr care spală maţele şi-atât. dar consumat zi de zi ajută la digestie. îţi vine....mă înţelegi, no problem, iute. bifiduşi la greu. şi urme vagi de essensişi. no.
începem a treia săptămână de cură. luni al treilea dacă aş da un nume regal scotishbritishirishsomething...ish.

acum mi-am amintit de irish music. demenţiali. o gaşcă de patru roşcaţi şi două cârlionţate, pistruiaţi toţi, muţi de beţi, rezemaţi unul în celălalt se apucă şi cântă. şi oliolaaaiuliiiola, unul sughite, altul râde, ele se gâdilă, o nebunie. cine are chef să se îmbete să asculte musai irish music. a, nu ştiu ce trupă că nu le ştiu chiar aşa dar cam toate sunt la fel. şi încă se aud hălbile cum se ciocnesc şi glăjile de scotch, şi mai cântă şi vorbesc sau vor să vorbească şi uneori mai auzi aşa ca şi cum unul o căzut de pe scaun. doamne, demenţiali, io nu pot să nu râd. muzică de mare talent şi grad etilic.

şi ceva fain auzit azi : iadul nu e altceva decât lipsa iubirii. nais, nu? love is all. tăt, tăt. agonie, extaz, lumină, întuneric, lacrimă, zâmbet, culori, plumb, muzică, şoapte, cuvinte, tăceri. love is all. şi e un ingredient prea valoros să-l bag în şălata asta, nu voi scrie despre iubire pentru că vorbele nu cuprind în înţelegerea lor atâta infinit. e un necuprins, o eternitate. las poeţii să scrie despre ea, las pictorii să folosească întreaga paletă de culori ca s-o deseneze, las compozitorii s-o cânte în note suave, nemuritoare. love is all. bomba cu ceas din coşul pieptului, roiul de fluturi ce-şi înalţă zborul prin fiinţa ta, zeul ce se trezeşte din agonie şi adoarme în extaz, lumina din ochi ce răsare din străfundul uitării, mirarea că eşti şi eu sunt. şi termin până ce nu mă înalţ de pe scaun ca un balon cu heliu. love is all. şi raiul e mereu lângă noi doar că uneori suntem prea ocupaţi şi orbi cu mărunţişuri nesemnificative. miţi şi-a tras merţan, so what? mare fâs. gogîlţ o fute pe babeta aia plină de bani, fostă nevastă de baştan. să-i fie de bine. love is all. pistă tăt. şi asta-i tot ce contează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu